Доделување на новинарските награди „Најдобра истражувачка сторија - 2008“

Се чита за 0 мин.

 

 

 

Наградите се следните:

 

                    I.      Награда: 30.000 денари

                   II.      Награда: 20.000 денари

                  III.      Награда: 10.000 денари

 

На конкурсот „Најдобра истражувачка сторија - 2008“, аплицираа 45 новинари и редакции со 60-тина истражувачки стории објавени во медумите во Македонија во текот на минатата година.  

 

Наградата се доделува веќе осма година по ред и има цел да го поттикне и промовира истражувачкото новинарство во земјава. Годинава, доделувањето и организацијата на наградата, е целосно финансирано од Македонскиот институт за медиуми.

 

Медиумската промоција беше помогната од Дневник, Утрински весник, Нова Македонија, Време и Коха.

 

Покануваме екипа од Вашата редакција да го проследи овој настан.