Интерњус и МТВ ги наградуваат младите креативци за најоригинално покривање на климатските промени

Се чита за 0 мин.

Добитниците ќе бидат прогласени на церемонијата која ќе се одржи во рамките на Конференцијата за климатски промени на Обединетите нации, закажана за декември во Копенхаген. 

Конкурсот ќе биде отворен до 7 септември 2009 година.  

Повеќе информации за процесот на аплицирање можете да прочитате на следниот линк: http://awards.earthjournalism.org/content/mtv-positive-change-award