Наградата за најдобра истражувачка сторија на МИМ ќе го носи името на Никола Младенов

Се чита за 0 мин.

Во знак на почит кон делото на прерано починатиот колега Никола Младенов  и неговиот огромен придонес за развојот на македонското новинарство, слободната мисла и демократијата во Р. Македонија, Македонскиот институт за медиуми одлучи Наградата за најдобра истражувачка сторија на годината да го носи неговото име и да гласи - Награда за најдобра истражувачка сторија на годината „Никола Младенов“.

 Институтот ја доделува оваа награда за врвни достигнувања во истражувачкото новинарство од 2001 година.