Во рамки на проектот “Мулти виа медиа“, Македонскиот институт за медиуми и Високата школа за новинарство и за односи со јавноста ги доделија наградите за најдобрите медиумски производи од конкурсот „Изрази се преку медиумите“.Седумнаесет средношколци кои покажаа најголема креативност и...

Слободата на медиумите во Македонија е сериозно загрозена, констатираа претставниците на Здружението на новинари на Македонија, Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници и Македонскиот институт за медиуми, на прес-конференцијата која се одржа по повод 3 Мај - Светскиот ден на...

Македонскиот институт за медиуми (МИМ) реагира во врска со последните настани поврзани со обидот на Службен весник на Р. Македонија да изврши влијание врз работата и одлуките на регулаторното тело за радиодифузија - Советот за радиодифузија на Р. Македонија. Ваквото постапување...

На денешната тркалезна маса во Скопје посветена на состојбите со онлајн медиумите во Македонија, Македонскиот институт за медиуми го претстави  истражувањето за состојбите во оваа сфера , кое ги опфаќа аспектите на содржината, ресурсите, публиката и финансиската одржливост на онлајн...

Со цел да придонесе  кон подобрување на предложениот правилник за однесувањето на медиумите во периодот пред изборната кампања, денеска МИМ достави до СРД свои забелешки и предлози во однос на предложениот текст, за кој е во тек јавната расправа што...