На 29 септември 2011, Ромаверзитас го промовираше документарецот реализиран по повод десетгодишнината од постоењето на оваа програма за високо образование на Ромите. Македонскиот институт за медиуми и регионалниот проект Роми во јавноста во кој учествува Институтот го помогнаа реализирањето на...

На 2ри септември 2011, Македонскиот институт за медиуми ја организираше завршната конференција од тригодишниот Проект “Унапредување на медиумската писменост во образованието во Република Македонија“, што го спроведоа МИМ, Институтот за демократија „Социетас Цивилис“ и Европскиот центар за новинарство, во соработка...

На 2ри септември 2011, Македонскиот институт за медиуми ја организира завршната конференција од тригодишниот Проект “Унапредување на медиумската писменост во образованието во Република Македонија“, што го спроведоа МИМ, Институтот за демократија „Социетас Цивилис“ и Европскиот центар за новинарство, во соработка...

Македонски и бугарски новинари ќе имаат можност да учествуваат на семинарот „ЕУ и НАТО перспективите на балканските држави“, што ќе се одржи од 9 до 11 септември во Ќустендил, Бугарија. Семинарот е во организација...