Летна школа за истражувачко новинарство во Маврово, рок за пријавување до 1 август

Се чита за 0 мин.

Во рамки на школата учесниците ќе работат на идеи за истражувачки стории, а најдобрите ќе добијат финансиски средства за реализација на истражувањaта.

За 20 новинари од Балканот обезбедена е целосна стипендија, а сите заинтересирани новинари имаат можност да се пријават најдоцна до 1 август 2012г.

Повеќе информации за школата и за начинот на пријавување можете да најдете на следната веб страница:
http://www.balkaninsight.com/en/birn-summer-school/birn-summer-school-2012-enrolment-2012