Новости

Став на медиумските организации за новата верзија на Нацрт законот за медиуми и аудиовизуелни медиумски услуги

Здружението на новинарите на Македонија, Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници, Македонски институт за медиуми и Центарот за развој на медиуми се незадоволни што Министерството за информатичко општество и администрација (МИОА) не прифати ниту една суштинска забелешка за Нацрт...

Конференција: Медиумска саморегулација – за одговорни и професионални медиуми

Утре, 30 април, претставници на медиумите ќе дискутираат за процесот на воспоставување на саморегулаторни механизми во медиумите во земјата, како дел од конференцијата „Медиумска саморегулација – за одговорни и професионални медиуми“, што ја организираат ЗНМ и МИМ во просториите на...

До 3 мај пријавување за стипендиската програма “Новинарството во дигиталниот свет“

Меѓународната академија за новинарство – “Intajour“ доделува стипендии за новинари за десетмесечната програма “Новинарството во дигиталниот свет“, која ќе стартува на 31 август 2013 година. Во рамки на програмата предвидени се неколку студиски посети во Германија, како и електронско учење,...

Сторијата „Вработувања по партиски список“ на ТВ Алфа е најдобрата истражувачка сторија во 2012 година

Новинарите на ТВ Алфа, Љубиша Арсиќ, Пандорче Антеска и Бојан Стојановски ја добија првата награда од конкурсот за Најдобра истражувачка сторија “Никола Младенов“, за серијалот прилози кои ја обелоденуваат практиката на вработувања во јавните претпријатија според однапред подготвени партиски списоци....

Доделување на наградите од конкурсот за Најдобра истражувачка сторија „Никола Младенов“

На 11 април (четврток) 2013 година, во Клубот на новинарите, од 11:00 часот, МИМ ќе ги додели наградите од конкурсот за Најдобра истражувачка сторија „Никола Младенов“. На годинешниот конкурс се пријавија 18 автори, со вкупно 28 стории обработени во 65...

Наградата за најдобра истражувачка сторија на МИМ ќе го носи името на Никола Младенов

Во знак на почит кон делото на прерано починатиот колега Никола Младенов  и неговиот огромен придонес за развојот на македонското новинарство, слободната мисла и демократијата во Р. Македонија, Македонскиот институт за медиуми одлучи Наградата за најдобра истражувачка сторија на годината...