Македонскиот институт за медиуми, Институтот за демократија и Македонскиот центар за меѓународна соработка го претставија вториот извештај од мониторингот за досегашниот тек на изборната кампања и за работата на изборната администрација, како и извештајот од мониторингот на медиумите. Овие активности...

Денеска, на прес-конференција, Македонскиот институт за медиуми, Институтот за демократија и Македонскиот центар за меѓународна соработка го претставија извештајот од мониторингот за досегашниот тек на изборната кампања, работата на изборната администрација, како и извештајот од мониторингот на медиумите, кои се...

Македонскиот институт за медиуми денеска ја прославува десетгодишнината од своето основање. По тој повод, Институтот подготви публикација  со информации за сите позначајни активности и резултати  реализирани во изминатите 10 години. Управниот одбор и вработените во институтот им изразуваат благодарност на...

Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) во партнерство со Институтот за демократија Социетас цивилис (ИДСЦС) и Македонскиот институт за медиуми (МИМ) денес претстави интегрирана платформа за набљудување на изборите.Мојот избор 2011, преку сеопфатно содржинско набљудување на изборната понуда и следење...

Mеѓуетничката комуникација меѓу младите, проблемите кои ги оптоваруваат, како и заедничките вредности кон кои се стремат, беа тема на работилницата на која учествуваа триесеттина средношколци од различна етничка припадност од цела Македонија, во рамки на проектот “Мулти виа медиа“, што...

Меѓународниот конзорциум на новинари истражувачи (ICIJ) го објави годинешниот конкурс за наградата “Даниел Перл“ - за најдобро меѓународно новинарско истражување.Конкурсот е отворен за секој професионален новинар или тим од новинари без разлика на националната припадност. Основен услов е новинарските стории да...