Македонскиот институт за медиуми (МИМ) и Европскиот центар за новинарство од 9 до 11 мај во просториите на МИМ организираа обука на тема „Истражувачкото новинарство и користењето на компјутери во новинарството”. На тридневната обука 15 новинари следеа предавања и работеа...

Македонскиот институт за медиуми (МИМ) и Европскиот центар за новинарство од 9 до 11 мај во просториите на МИМ организираа обука на тема „Истражувачкото новинарство и користењето на компјутери во новинарството”. На тридневната обука...

На 10 април, 2008, со почеток во 10 часот, Македонскиот институт за медиуми ја организираше тркалезната маса „(Нe)регулираноста на работните односи во медиумите” На средбата во хотелот Холидеј ин во Скопје учествуваа сопственици на медиумите,...

Околу четириесет странски и бројни домашни гости, новинари, уредници, медиумски експерти, универзитетски професори, на 16ти и 17 ти мај учествуваа на Меѓународната конференција „Известувањето на медиумите за состојбата во Косово” која се одржа во...