Конкурсот за наградата за Најдобра истражувачка сторија на годината – 2008, во организација на МИМ ќе биде отворен до 13 ФЕВРУАРИ 2009. Ги покануваме сите активни новинари и редакции во Македонија да се пријават на конкурсот, со една или повеќе...

А1 телевизијата е добитник на Годишната медиумска награда на граѓанското општество, која му се  доделува на медиумот кој дал најголем придонес за развојот на граѓанското општество во Македонија во текот на 2008 година. Телевизија...

На 22 јануари 2009 година (четврток), со почеток во 19:00 часот, Македонскиот институт за медиуми (МИМ) во просториите на ресторанот “Пивница” во Скопје (ул. Максим Горки бр 1 , во непосредна близина на Плоштадот Македонија) ќе ја  одржи церемонијата на...